top of page

Kviljo Buemakeri ble startet i 2007 av arkeolog Ivar Malde, og har siden 2014 vært drevet på fulltid. Butikk og verksted befinner seg helt sør i landet på Kviljo i nærheten av Farsund. Kom gjerne innom for å se - det er ofte mer i butikken enn det er her på webshopen. Det er også mulighet for en kort titt inn i verkstedet for spesielt interesserte. Ta kontakt et par dager i forveien for å avtale tid.

Kviljo Buemakeri har levert piler og buer til en rekke TV-produksjoner og museer, men selger i hovedsak til bue-entusiaster og glade amatører som bare ønsker å skyte litt i hagen. Her har man en aktivitet som passer absolutt alle, og som har et vidt spekter av innfallsvinkler: både historie, idrett og håndverk, og ikke minst er det god trening av fokus. For mange, inkludert undertegnede, er det nok å bare se pilen fly avgårde med energien man selv har tilført den. Det er ikke uten grunn at de fleste bueskyttere godt husker den første pilen de sendte avgårde.

I buemakeriet lages det først og fremst historisk og forhistorisk bueskytterutstyr av naturmateriale, med fokus på kvalitet og historisk korrekthet. Ved å la arkeologiske funn vise vei for hvordan utstyret skal lages, tar man i bruk erfaring oppbygd gjennom århundre. Lengdeskyting har alltid vært en konkurranse som buemakere har interessert seg for, da det gir en fin indikasjon på kvaliteten av utstyret. Undertegnede har en rekke Norgesmestertitler i lengdeskyting, og deltok i 2019 på verdensmesterskapet i lengdeskyting på saltslettene i Utah, USA. Med hjem ble fire av fire mulige verdensrekorder i klassene "Primitive Turkish" og de tre vektklassene i såkalt "Primitive complex composite". Det er med andre ord Kviljo Buemakeri som innehar verdens lengste skudd med pil og bue lagd av naturmaterialer (566,83 meter).

Ta gjerne kontakt dersom du ønsker deg noe som ikke er listet her på webshopen. Nær sagt alle historiske bue/pil-typer lages på bestilling, inkludert samtlige design av asiatiske horn/sene komposittbuer. Til enhver tid er det også et godt utvalg tradisjonelle glassfiberlaminerte buer på lager. Kom gjerne innom for å se!

- Ivar Malde, våren 2022

​Ivar Malde / Kviljo Buemakeri
Kviljoveien 150
4550 Farsund
Norway

Tlf/sms: +47 991 55 405

Mail: kviljobue@gmail.com
 

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
61920350_10156956770851900_2300388125869

Fra mesterskapet "Conquest Cup" i Istanbul 2019. Lokale medier og NRK følger ivrig med for å knipse et blinkskudd.

KONTAKTSKJEMA

Melding sendt!

bottom of page